آموزشی, تعمیرات خودرو

دلایل بد استارت خوردن ماشین

دلایل بد استارت خوردن ماشین

دلایل بد استارت خوردن ماشین

بد استارت خوردن ماشین از جمله مشکلاتی است که بسیاری از رانندگان با آن روبرو هستند. به طور کلی خودرو برای روشن شدن نیاز به استارت دارد. گاهی اوقات با استارت زدن خودرو روشن نمی شود و یا آنکه بعد از روشن شدن دود سیاه از اگزوز آن خارج می شود. به طور کلی دلایل متعددی برای بد استارت خوردن ماشین وجود دارد که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

نحوه عملکرد استارت ماشین

پیش از آنکه بخواهیم به بیان دلایل بد استارت خوردن ماشین بپردازیم، بهتر است در ابتدا با نحوه عملکرد این سیستم ها بیشتر آشنا شویم. عموما برای روشن شدن خودرو این نیاز وجود دارد که راننده سوییچ را در حالت استارت قرار دهد. در این شرایط جریان برق به آرمیچر موجود در استارت خودرو منتقل می شود. این قطعه وسیله یک چرخ دنده با چرخ دنده متصل به موتور درگیر می شود. زمانی که سرعت حرکت چرخ دنده موتور از سرعت حرکت چرخ دنده آرمیچر بیشتر شود، استارت توسط کلاچ از موتور جدا شده و این ترتیب موتور روشن می شود.

دلایل بد استارت خوردن ماشین

همانطور که گفته شد، بد استارت خوردن ماشین دلایل متعددی دارد. گاهی اوقات ماشین پس از استارت زدن طولانی روشن می شود و گاهی اصلا ماشین استارت نمی خورد. برای به وجود آمدن هر یک از این شرایط دلایلی وجود دارد که در ادامه به توضیح برخی از آن ها خواهیم پرداخت.

عدم تنظیم موتور

از جمله دلایل بد استارت خوردن ماشین می توان به عدم تنظیم موتور اشاره کرد. به طور کلی زمانی که موتور خودرو چه کاربراتوری و چه انژکتوری از تنظیم خارج شود، نسبت استاندارد هوا و سوخت به هم می خورد. این عمل سبب می شود تا بنزین بیشتری در محفظه احتراق حضور داشته باشد. در چنین شرایطی عموما خودرو بعد از استارت زدن طولانی روشن می شود اما پس از روشن شدن، دود سیاه رنگی از اگزوز آن خارج می شود. در واقع حجم بنزین موجود در سیلندر ها سبب ایجاد دود غلیظ می شود.

این مقاله هم جذابه:  از صفر تا صد آموزش تشخیص رنگ خودرو به صورت عملی

وجود ایرادات فنی در موتور

از جمله مهمترین دلایل بد استارت خوردن ماشین می توان به ایرادات فنی خودرو اشاره کرد. به طور کلی این ایرادات شامل خرابی کاسه نمد ها و یا ورود آب و روغن به محفظه سیلندر می شود. عموما زمانی که دود آبی رنگ از اگزوز خودرو خارج شود، روغن و در صورتی که دود سفید از اگزوز خارج شود، آب به درون سیلندرها نفوذ کرده است.

خراب بودن فیوز ها

از دیگر دلایل بد استارت خوردن ماشین می توان به خرابی فیوزها اشاره کرد. به طور کلی در برخی از خودرو ها برای استارت زدن ماشین، فیوز تعبیه شده است. عمدتا خرابی این فیوز می توان موجب روشن نشدن ماشین شود.

سردی هوا مهمترین عامل در بد استارت خوردن ماشین

از دیگر دلایل بد استارت خوردن ماشین می توان به سردی هوا اشاره کرد. این عامل بیشتر در زمستان که دمای هوا تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند، اتفاق می افتد. به طور کلی با کاهش دما فعالیت های شیمیای موجود در باتری به خوبی انجام نمی پذیرد. به این ترتیب در حین چرخاندن سوییچ انرژی کافی برای روشن شدن خودرو ایجاد نمی شود. به همین دلیل این نیاز وجود دارد که استارت زدن طولانی، خودرو مورد نظر روشن شود.

زنگ زدگی و سولفاته شدن سر باتری ها

از دیگر دلایل بد استارت خوردن ماشین می توان به سولفاته شدن سر باتری ها اشاره کرد. به طور کلی سر باتری ها وظیفه دارند تا جریان برق را از باتری به قسمت های اصلی ماشین برای توزیع انتقال دهند‌ در صورتی که سر باتری ها سولفاته شوند، عمل کارایی آن ها برای انتقال جریان برق کاهش پیدا می کند. در چنین شرایطی این نیاز وجود دارد که با استفاده از یک فرچه سیمی سر باتری ها تمیز شوند.

خرابی شمع ها، عامل بد استارت خوردن ماشین

از دیگر دلایل بسیار مهمی که در بد استارت خوردن ماشین تاثیر گذار است می توان به خرابی شمع ها اشاره کرد. همانطور که در بالا نیز اشاره شد، در صورتی که نسبت سوخت و هوا رعایت نشود و سوخت زیادی درون سیلندرها قرار گیرد، دود سیاه زیادی از اگزوز خارج خواهد شد، این دود می تواند در اطراف شمع ها و بر روی پلاتین ها قرار گیرد. همانطور که می دانید، فاصله بین پلاتین ها سبب می شود تا بین دو قطب آن القای الکتریکی صورت گرفته و جرقه زده شود. در صورتی که دوده در بین پلاتین ها قرار گیرد، عملا جرقه ای وجود نخواهد داشت و ماشین دیر روشن می شود.

این مقاله هم جذابه:  بهبود عملکرد کولر ماشین با ۴ نکته باور نکردنی

پمپ سوخت

یکی دیگر از دلایل بد استارت خوردن ماشین، بروز مشکل در پمپ سوخت است. به طور کلی پمپ سوخت وظیفه دارد تا سوخت را به سر سیلندرها برساند. در صورتی که اتصالات برقی و یا خود این قطعه دچار مشکل شده باشد، عمل سوختی به درون سیلندرها انتقال نیافته و خودرو روشن نمی شود. عموما برای بررسی در ابتدا باید وضعیت برق رسانی به پمپ را مورد بررسی قرار دهید. در صورت که جریان برق به سر پمپ رسیده باشد اما پمپ روشن نشود، احتمالا پمپ دچار مشکل شده و نیاز به تعویض دارد.

فیلتر سوخت

از جمله دلایل مهم بد استارت خوردن ماشین می توان گرفتگی فیلتر سوخت اشاره کرد. اگر پمپ سوخت سالم باشد ولی همچنان بنزین کافی به سر سیلندرها ارسال نمی شود، احتمالا فیلتر بنزین دچار مشکل شده است. به طور کلی درون بنزین ها و حتی درون باک همواره مقداری مواد آلاینده وجود دارد. در صورتی که با بنزین کمی رانندگی کنید، این مواد آلاینده وارد پمپ و فیلتر سوخت می شود. در نتیجه عملکرد سوخت رسانی با مشکل روبرو خواهد شد.

خرابی سوئیچ

از دیگر دلایل بد استارت خوردن ماشین می توان به خرابی سوئیچ اشاره کرد. در صورتی که هر یک از عوامل بالا را مورد بررسی قرار دادید و مشکلی را یافت نکردید، احتمالا سوئیچ خودرو شما دچار مشکل شده است. برای بررسی آن لازم است که سوییچ را در حالت باز قرار دهید. اگر در صفحه نمایش کیلومتر خود چراغ ها روشن شدند؛ سوئیچ سالم است. در غیر این صورت سوئیچ خراب بوده و نیاز به تعمیر و یا حتی تعویض دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها